Atomerőmű GYKSE U16/A – Dombóvári Kosársuli KE 66-68 (20-20, 20-16, 10-19, 16-13)

ASE: Bakó Bálint 30/9, Bíró Botond 12, Papp Bálint 9/3, Gebhardt Bence 8, Tuboly Zalán 5, Tolnai-Halász László 2, Molnár Zsigmond -, Knapp Nimród -, Szemes Márk -, Takács Ákos -, Fodor Zalán -, Dési Erik -. Edző: Császár Béla

Eljött az a mérkőzés, amire már jó ideje vártunk. A két veretlen csapat találkozott egymással. Látszott is a feszültség a srácokon. A mérkőzés elején úgy éreztem, hogy ez kicsit el is nehezített a lábakat és a fejeket, ezért egy korai időkéréssel próbáltam ezt a terhet elhessegetni a fiúkról. Ennek fényében az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, bár érzésem szerint voltak momentumaink, amivel nagyobb előre tudtunk volna szert tenni, de rendre hibáztunk védekezésben. A második félődben az ellenfelünk beállt zónába és erre nem sikerült időben reagálnunk. Ezzel a második félidőben a közel öt pontos hátrányt cipeltük a hátunkon egészen a végjátékik. Az utolsó percben három pontos különbségnél, köszönhetően a jó védekezésünknek, többször is volt lehetőségünk közelebb jönni, sőt átvenni a vezetést, de sajnos buta hibákkal ezek kimaradtak. Egészen a végéig meg volt a lehetőségünk, hogy nyerjünk és a legvégén, hogy hosszabbításra mentsük a mérkőzést, de ez nem sikerült. Egy feszes, kiélezett mérkőzésen ugyan, vesztesen, de emelt fővel hagytuk el a parkettet.

Egy ilyen mérkőzés, még ha nem is nyerünk százszor többet ér, mint egy 40-50-100 pontos győzelem. Ilyenkor lehet érezni, hogy egy-egy védekezési hiba (2 pont az ellenfélnek), milyen sokat is jelent a végelszámolásban. Egy-egy kihagyott ziccer utólag visszagondolva, hogy tud fájni … ”mi lett volna ha”. Remélem, a fiúk is érzik, hogy a fejlődésükben ez a meccs többet ért, mint az előző 8-10 sima győzelem. Természetesen én is szeretnék nyerni és fáj a vereség, de ennek is vannak pozitív oldali és ezt kell most magunk mellé állítani. Büszke vagyok a csapatomra.

Várjuk a visszavágót, hogy bebizonyíthassuk az eredmény jelzőn is, hogy mi vagyunk a jobb csapat!

Császár Béla
2024.03.05.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük