Kozármisleny SE – Atomerőmű GYKSE u16/B 118-93 (28-20, 26-35, 37-23, 27-15)

ASE: Kajsza Barna 24/6, Dési Erik 22/3, Knapp Nimród 12, Halasi Loránd 10/6, Doszpod Máté 7/3, Pajor Márk 7, Fodor Zalán 7/3, Jaszenovics Bence 2, Dombai-Pap Olivér 2, László Keve -, Tuboly Márk -. Edző: Juhász Gábor, Bíró Miklós

Az U16B csapatunkkal a regionális bajnokságban a 21. mérkőzésen léptünk pályára, az ellenfél a Kozármisleny csapata volt.

A hazai mérkőzésünkön sajnos nagyarányú vereséget szenvedtünk a kozármislenyi csapattól, így erre a mérkőzésre a cél az volt, hogy legyen az egész mérkőzés folyamán tartása a csapatnak.

A mérkőzés elején felváltva estek a kosarak, ráadásul úgy, hogy egy kapott kosárra nagyon gyors kosárral tudtunk válaszolni. Azonban szinte már törvényszerűen következett nálunk egy rövidzárlat, ahol 11 pontra csak 1 ponttal tudtunk válaszolni. A negyed végéig sajnos ez 8 pontos hátrányt jelentett számunkra.

A második negyed ugyanakkor talán a legjobb negyede volt ebben a bajnokságban a csapatnak, ahol először szép lassan ledolgoztuk a hátrányunkat, majd a félidőre 1 ponttal a vezetést is átvettük. Ekkor nagyon szépen futotta a támadásaink, gyorsan, sok passzal játszottunk, és ezzel el is bizonytalanítottuk a hazai csapatot. Szerencsére sok szülő kísért el minket, így ők is láthatták és tapsoltak is a Fiúknak.

A harmadik negyedben is ott tudtuk folytatni, ahol a félidőben tartottunk, sajnos a lendület csak az 5. percig tartott ki. Itt újból jött egy rossz periódusunk, ahol az ellenfél egy 19-5-ös futást produkált 3 perc alatt, és innen már nem maradt energia a visszakapaszkodásra.

A záró negyedben mindenki pályára került mindkét csapatból, és elmondhatjuk, hogy a kevesebb lehetőséget kapó Fiúk is megmutatták, hogy nem véletlenül játszanak ebben a csapatban. Ügyes megoldásokat láthattunk Tőlük is.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a sokkal fizikálisabb, erősebb hazai csapat ellen egy pörgős, sokfutásos játékot játszottunk, de elfáradtunk a második félidőre. A kitűzött célt ugyanakkor teljesítették a Fiúk, mert végig volt tartásuk, így emelt fejjel jöhettek le a pályáról.

Bíró Miklós
2024.04.13.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük