Basket Baja U16/B– Atomerőmű SE U16/B 89-66 (22-27, 24-19, 25-10, 18-10)

ASE: Kajsza Barna 27/9, Halasi Loránd 16/9, Dési Erik 12/3, Pajor Márk 4, Doszpod Máté 3, Jaszenovics Bence 2, Jankovits Milán 2, László Keve, Flaisz Ákos, Knapp Nimród, Dombai-Pap Olivér Edző: Juhász Gábor, Biró Miklós.

Az U16/B csapat a 22. mérkőzését játszotta a regionális kadett bajnokságban. A mérkőzés házigazdája a bajai csapat volt.

Nagyon jól indult a mérkőzés, mert szép támadásokat alakítottunk ki. Úgy tűnt, mintha nem tudtunk volna dobást hibázni. Bravúr kosarakat szereztünk, szépen járt a labda. A negyed közepén volt egy 9-0-s futásunk is, amit gyors időkéréssel fékezett meg a hazai csapat, és a negyed végéig zárkózott.

A második negyedben is kitartott a lendületünk, hisz a negyed közepén 10 ponttal is vezettünk. Úgy tűnt, hogy kicsit lassabb tempóban is tudunk kosarat szerezni. A negyed végén azonban sikerült egy huszáros hajrával közelebb zárkóznia, majd egyenlítenie is a Duna-parti csapatnak.

A harmadik negyedben a fizikális harcban azonban elfáradt a csapat. Nem sikerültek a kizárások, nem sikerültek a támadások, kimaradtak a szépen kiharcolt büntetők, ami sajnos az önbizalom gyengüléséhez is vezetett, így ebben a periódusban 15 ponttal kaptunk több pontot, mint amennyit szerezni tudtunk. Mondhatjuk, hogy ekkor csúszott ki a mérkőzés a kezünkből.

A záró etapban mindkét oldalon több szerepet kaptak a cserék, ahol még inkább fizikai hátrányban játszottunk. Magasságban és súlyban is erősebb volt a Baja, amit nem bírtunk el, elfáradtunk.

Összességében elmondható, hogy volt tartása a csapatnak, jó volt látni a küzdést, jó volt látni, hogy minden labdáért harcolta a Fiúk. Egy jó mérkőzést sikerült játszanunk, sportszerű keretek közt.

Bíró Miklós
2024.04.19

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük